Trygga hästar och hänsynslösa bilister

Dagens plan var att starta tidigt med rykt av hästarna så vi skulle komma iväg på vår ridtur i hyfsad tid. Men Chantie och Bestis hade andra planer, det var egentligen bara Chantie som låg och sov när vi kom till hagen. Tog på grimman på liggande häst och pratade med henne, hon bara sov vidare, satt mig på ryggen och kliade henne ingen reaktion utan hon drömde sött vidare, låg och gnäggade i sömnen. Under tiden vi väntade på att fröken skulle vakna så stod vi och pratade, då går även Rosita och lägger sig efter en liten stund till dimper även Bestis ned bredvid oss innan även Beauty lägger sig och sover hos oss. Dom tyckte helt enkelt vi var mycket snälla som stod och vaktade när dom ville sova.
Chantie bet ett stadigt tag om gräset som om hon försökte hindra huvudet att tippa i sidled.
 
Till slut fick vi med oss damerna in till stallet och kunde ge oss ut på en runda, blev 7,78 km som avverkades på 1tim och 42 min. Rekade en ny runda men är tveksamt om vi kommer använda oss av exakt den vägen vi red, blev en del riktigt trail-ridning rakt ut i skogen över stock och sten.

De bilister vi möte på den korta bit väg vi gick måste dock ha missat att hästar är lika mycket djur som tex älgar. Om en häst blir rädd för nått i diket och hoppar utåt vägen kan det smälla minst lika stort som man kör på en älg. Bara det att även jag som sitter på med stor sannolikhet får sätta livet till för att bilisten låter bli att lätta på gasen och hålla ut en bit när man kör om. På vägen tillbaka möte vi en bil med släpvagn och eftersom jag tyckte dom körde fort på den smala grusvägen vinkade jag med armen upp och ned, varvid bilisten glatt hejar och kör vidare i samma hastighet... undra om reaktionen varit den samma om fyra älgar gått på vägen.

Kommentera här: