Pepp i mörker och slask

Inte det lättaste att ta sig ut när det är närmar sig slutet av december och det mest är slask, is och regn istället för snö och minusgrader. Men vill man motverka julgris form på hästarna är det bara att gå på disciplin och försöka röra på dom med jämna mellanrum. Har haft hjälp så behöver inte ta alla själv vilket underlättar för humöret mitt har varit på stanna i sängen och bara sova nivå nu ett tag. Nu har jag faktiskt kommit mig upp i sadeln ett par dagar i rad och inte enbart ägnat mig åt markarbete eller longering. När man väl sitter på hästen så blir det lättare att komma ihåg varför man tycker dom är underbara och varför det är kul att rida. Svårare är det när man på kvällen efter jobbet kommer ut för att bara kvällsfodra men inser att stängslet har isat och hänger så pass att det inte är högre än 60 cm. Då är det lätt att börja fundera på ett liv utan hästar, måsten som höpackning, vattenfyllning och stängsel som måste rensas innan man får gå in och sova.

Ändå är det väldigt lugnt nu när jag har skickat iväg fem av hästarna så det är bara sex stycken kvar hemma som ska tränas och ses till. Ponnyerna åker om ett par veckor och då är det bara fyra kvar varav en är en träningshäst som ska hem i slutet av januari.

Cotten har fått sig en behandling i ryggen igen och med bakskor på så hoppas jag kunna få honom pigg och glad igen. Eller glad är han men saknar nog sina hagkompisar som flyttat, blir roligare för honom när han får flytta in i stora hagen när små hästarna flyttar. För tillfället går han så han kan snacka med dom över staketet så borde inte bli så dramatiskt när han sen ska flytta in där.

Dagens ridtur blev med Beauty som likt Shamir varit väldigt pigg sista veckorna, syrran fick ta täten på Bestis för ponnyfröken letade spöken och det tar sån tid att ta sig fram med någon i täten som smyger förbi snöklumpar och buskar. Går att ha henne först men orkade inte sitta och peppa häst idag fick bli bra med att ta svans på storlunsan som tyckte det fanns ganska många spöken hon också men hon håller tempot uppe istället för att stanna :P

Kommentera här: