Snöstorm

Idag har det varit blött och blåsigt så hästarna har fått vara och jag har istället städat både bil och sadelkammare.
 
Men igår var det full fart här så alla hästarna hann få komma ut och jobba.
Inledde med att ta hundarna och Shamir ut på korta rundan 1,5 km kuperad skog-slinga i perfekt solsken och -8 grader hur härligt som helst. Sen fick Chantie en promenad runt gården med lite miljöträning och backträning.
 

Se tog vi Madicken och Pirri på korta rundan i skogen. Ville inte rida längre med Madicken för hon är så otränad och tjock, vill inte överanstränga stackaren det första jag gör. Hon är precis som Bestis en bandvagn i skogen, snabb, effektiv och säker på foten. Vi fick stanna ganska många gånger och vänta på Pirri som trots att han skyndade sig allt vad han kunde inte hann med i Madickens tempo. Så 1,5 km tog 23 minuter med många pauser, vilket gav Madicken möjlighet att andas lite för det var rätt så jobbigt för henne. Pirri fick fortsätta sitt arbetspass på ridbanan med lite galoppövningar innan även han fick skritta av.

På kvällen tog jag sedan Rosa och provade att rida henne med ett ponny hackamore vilket funkade men var ingen riktigt bra känsla då hon blev hängig i handen. Beauty såg jättefin ut och jobbade fint med sin tjej, Bestis hade slinger-fasoner för sig men misstänker det mest berodde på att det var hästar som galopperade runt henne och hon också ville springa. Rocky travade runt och fick öva sig på att bli riden med bara halsrem.

Sist men inte minst så tog vi ut Izzie och Cotten så dom fick först springa av sig lösa på ridbanan sen jobbade vi dom från marken.

Hoppas snöande avtar tills imorgon så man ser att rida.


Kommentera här: