Gissa disciplinen

Vi människor är ju ganska duktiga på att vilja sortera och kategorisera mer eller mindre allt vi möter i vår vardag. Saker är fina/fula, stora/små det sker nog ganska omedvetet hos de flesta man bara tittar på nått och sen har man bildat sig en uppfattning vad man tycker om just det man ser. Sen kan alltid den uppfattningen ändras över tid beroende på vad man får för relation till föremålet/människan/djuret.

För många hästmänniskor är det viktigt att sätta en stämpel på vad man håller på med, det heter att man är fritidsryttare, dressyrryttare, travkusk, westernryttare osv. Även om det på senare år blivit mer uppluckrat och inte fullt så hugget i sten så lever det fortfarande kvar. De förutfattade meningarna om vad man håller på med om man tex säger att man är westernryttare finns om än kanske inte lika starka som när färre visste vad westernridning innebar. En svårighet med att säga att man är westernryttare är ju att westernridningen innehåller så många vitt skilda grenar så det blir inte riktigt rätt att bunta ihop dom i en påse. Det gemensamma är ju utrustningen, westernsadel och stångbett med enhandsfattning på den välutbildade hästen, men det är mycket som skiljer en Plesure från en Working Cowhorse klass.

Så frågan är vad Cotten och jag ska räknas in i för kategori av ekipage. Med lång man på hästen lindade ben, hoppsadel, ridkapson för tillfället mest ridande i skogen :P
 
 

Kommentera här: