Två hästar motionerade

Tanken var ju att det skulle bli bakskor på pållen idag men det blev ingen lektion på fm då läraren fastnade i bilkö efter en lastbil kört på tok. Så efter att ha ryktat Cotten grundligt tog vi oss en tur ner till ridhuset för dagens aktivering. När vi hämtade nyckeln passerade vi kossorna som petat iväg sina saltstenar och mineralbaljor utom räckhåll så styrde tillbaka dom närmare. Cotten är inte det minsta rädd för korna utan gick raka vägen till dom för att kolla vad det var i hinkarna. När det kom en nyfiken ko som också ville äta/hälsa så blev Cotten till och med sur för han fick konkurrens om innehållet så jag fick backa honom så han inte skulle bita kossan.

Blev barbacka ridning och lite longering idag för jag hade schabraket uppe på rummet och orkade inte gå och hämta det först för att sen gå och sadla. Men det går mycket bättre att rida honom barbacka nu har en helt annan stabilitet än för en månad sen då det var som att sitta på en tvål som åkte hit och dit lite hur som helst. Så vi trixade på med lite öppna, skänkelvikningar och bara att få till mjuka balanserade svängar. Sen på linan fick han trava och galoppera en stund innan vi skrittade av.

Tog sen fröken gul efter skolan och red henne, blev i bara grimma den här gången också. Tycker det är lättare att få henne ärlig till hjälperna utan att man tar i något bett. Skritten och traven var riktigt fin, jobbar metodiskt med att hon ska få med bakben och rygg i alla rörelser. För har gärna fått henne att bara dra ner på tempot och blivit trippig i steget när jag egentligen vill ha ett taktfast steg med mer driv bakifrån. När det kommer till galoppen har hon spänt emot väldigt när jag bett om galoppfattnig, valt att inte göra någon stor grej av det för att inte bygga upp en mental spärr hos henne. Så efter lite skänkelvikningar innan fattning så fick vi till flytet, utmaningen med henne är att få henne att gå rakt i galoppen. Hon vill som gärna bara ligga på voltspår, vill man sen räta vägen så spänner hon sig, bryter av eller byter galopp. Så likt Pirri när han inte var riktigt stark och stabil. Blev iaf ett ordentligt ridpass och jag var lagom mör när jag kom in vid 18.30 för middag.

Kommentera här: