Vecka 10

Sportlovsvecka innebär paus på de ordinarie ridlektionerna på kvällarna så istället har det varit uteritter för hela slanten. Skönt för hästarna att få komma utanför ridbanans staket och göra nått annat än att harva runt, runt. För även om jag försöker variera lektionsinnehåll och har elever på olika nivåer så blir det långtråkigt för hästarna att vecka in och vecka ut gå runt på samma yta.
 
 
 
Onsdagen blev det en besök på Friluftsdagen i Mellansel med Bestis och Vigge. Vigge fick följa med och miljöträna för framtida uppdrag, han tyckte det enda som var jobbigt var att stå still och göra ingenting. Så länge han fick promenera runt och titta på allt så var det helt ok. Bestis tog allt med ro hon som den rutinerade damen hon är. Det fanns mycket att titta på och fullt med folk med sparkar, barnvagnar och barn som sprang kors och tvärs mitt framför nosen på henne när vi kom körandes med risslan.


Besöket hos veterinären visade tyvärr ligamentskada på Chantie så nu är vi tillbaka på ruta ett med vila och skritt. Återbesök i slutet av mars får visa hur bra det läker.
 

Kommentera här: