Stängselobservation längst järnvägspåret

Har reflekterat över det tidigare också när jag åkt tåg, hur vågar människor ha så risiga staket åt sina djur när hagarna går längst järnvägen. Gillar inte taggtrådstaket överhuvudtaget men när dom dessutom hänger slaka så är dom ju livsfarliga. Sen trästaket som lutar och har rasar, man får ju hoppas att någon fixar till det innan djur släpps ut i hagarna. Men noterade även hagar med hästar i där elrepen hängde ordentligt och stolparna lutade åt alla håll och kanter.
Men det är tyvärr inte bara längst järnvägen det finns undermåliga staket, alltså är inte människor rädd om sina djur? Kommer dom ut på vägen så är det ju dessutom inte bara djuren som kan bli skadade utan även människor om det skulle inträffa en kollision med tex en bil.

Vinterhagen här hemma ser löjligt hög ut på hösten innan snön kommer, med sina tre elband och 155 cm i höjd är det rätt så rejält till mina små hästar. Men innan snön börja smälta så ser det inte så högt ut längre, som det är nu har jag tagit bort understa tråden sen ett tag då den var begravd i snö mest hela vägen. Snödjupet är inte lika rejält som ifjol men det är iallafall 60 cm upp till understa tråden så jättelite snö är det ju inte.
Drömmen vore helt klart att kunna investera i typ A-staket till hela vinterhagarna, men det blir till att spara en del innan det skulle vara möjligt. För med ett pris på 149:-/m så skulle bara en av hagarna kosta ca 59 500:- så det får duga med polarband tills jag vunnit på Lotto eller nått.


Sånt här staket vore underbart att få ha.
bildkälla: www.equisafe.se

Men helt klart är att bättre stängsel skulle behövas hos många av Sveriges djurhållare!