När allt rullar fort...

Nu har det varit fullt upp ett tag. Vindrutebyte på bilen, besiktning, kastrering av Cactus med efterföljande promenader och sår att hålla koll på, jobb och årsmöte. Toppa det med ridning och lite målning så sammanfattar det ganska bra vad jag hållit på med sista veckan.

Nu i tisdags red jag först lektion på Shamir som var riktigt fin :)
För fyra veckor sen när jag red första lektionen i år var han riktigt kämpig att rida, ville inte böja sig, inte flytta undan för skänklarna allmänt motsträvig och stel. Men det var en helt annan häst nu, avspänd, mjuk och följsam. Som att dansa, så länge jag gjorde min del och förde så hängde han på och jobbade riktigt bra. Ett sånt pass som sätter ett leende på läpparna när man tänker tillbaka på det. Bommar, volter, övergångar var vad vi jobbade med.

Sen var det så fint väder att jag fortsatte och rida lite mer. Pirri fick ett pass på ridbanan, han hade visst till en början glömt bort att fram och bakben måste kommunicera när man ska ta sig över bommar. Så för att undvika kullerbyttor då jag satt barbacka, så hoppade jag av och jobbade honom vid hand över bommarna några gånger så det blev ett flyt i passagerna. Sen gick det mycket bättre, gick att få energi i svängarna flyt över bommarna inte många gånger han klonkade i. Men attans vilken skillnad på att rida Pirri eller Shamir, inte bara storleken utan sätter att röra sig och energin i rörelserna. Sen att hitta klapparna på Pirri, som jag knappt ridit alls de senaste åren då det varit Karin som haft hand om det i första hand, var lite klurigt. Men det är bara nyttigt att rida dom alla så man håller koll på vars dom fuska och hur man bäst får dom att hänga med i det man vill.

Sen så tog jag mig an Fernando, tredje typen av häst. Energisk lite otålig, gissar gärna det han tycker är roligt. Så mycket övergångar, vara stadig och tålmodig när han börjar gissa och vill för mycket. Men det gick riktigt bra, på honom får man variera övningarna ofta annars gör han själv så de bommar och koner som var ute på banan passade perfekt till det.
Galoppbommar har varit lite av hans akilleshäl, man kan komma ett bra kontrollerat tempo mot dom men sen när man kommit över första bommen har han mer eller mindre kastat sig över dom andra med huvudet rakt upp i vädret. Ingen jättebra kombination så blev många halvhalter innan och även över bommarna för att hålla ihop honom lite och se det funkade utmärkt. Blev några inte så lyckade överfarter men ju fler gånger vi gungade över desto bättre blev det. Innan vi avslutade passet så kunde vi trava över fem bommar som låg rakt över medellinjen svänga 90 grader och galoppera över tre bommar på spåret. Det kändes riktigt bra att han var så avspänd även när jag höjde ribban och krävde lite mer av honom.

Sen på kvällen när jag hade lagat mat och fifflat på massa inne så fick jag för mig att ta Bestis också. Där blev ledorden, -vänta på mig. Hon hade bråttom och försökte smygöka så fort hon fick chansen. Men när vi kommit överens om att takten skulle bibehållas över bommarna så var hon så där härlig att rida.
Så på kvällen var jag riktigt mör i kroppen men jag gick och la mig med ett leende på läpparna.

Igår var det däremot ett riktigt skitväder så jag höll mig inne och målade innertak och vägg. Tråkigt, men det ska göras det också. Väggen gick säkert dubbelt så fort som den lilla bit tak jag målade, synd att det är 3/4 av taket kvar...

Ikväll blir det kanske longering av nån häst får se hur mycket jag orkar så här efter jobbet.
Det var rejält med snö ifjol, hittade den här bland lite mobilbilder som jag tillsist lyckades få in på datorn