Wången 31/8

Då det varit mycket att göra har inte tiden funnits att rapportera om allt här på bloggen men nu kommer det några små sammanfattningar.

När vi planerade för resan till Wången skulle vi bara tävla söndag men pga av få starter blev det tävling bara på lördagen och clinic på söndag. Då både jag och Sonja jobbade på fredagen blev det till att åka tidigt på lördag. Eller planen var att åka tidigt, men bilen hade andra planer en envist lysande bromslampa försenade vår avfärd något. Turligt nog var det bara handbromsen som hakat fast sig lite, med det konstaterat och åtgärdat kom vi oss iväg med två hästar och en hund i bagaget. När man ska någonstans som man inte besökt tidigare så är alltid vägen dit längre än hem och det här var inget undantag, men vi hittade fram och var i god tid för våra klasser.

Då vi var själv med hästarna så blev det inte fotograferat något under tävlingen då vi hade fullt upp med att hålla reda på oss själva under klasserna. Men filmer fick vi med oss då det var dom som hjälpte oss filma när vi red i samma klass.

Så hur gick det då...
Vi inledde båda med Trail D. En bana med dom största svårigheterna i de skrittbommar som låg både före och efter bron. Sonja var först ut i klassen med Pirri, ingen av dom hade riktigt hunnit fokusera efter bangången så det blev en runda med lite små misstag här och där. Shamir var inte heller riktigt med utan provade lite egna saker men vi tog oss igenom banan utan att göra bort oss, men jag var inte nöjd efter vår runda.
Men resultatmässigt kan vi inte klaga eftersom jag och Shamir knep första platsen med Sonja och Pirri som tvåa. En bra start på dagen med andra ord.

Efter lite ombyggnad av banan så traskade vi igenom mönstret för Trail C. Nu visste vi var man skulle vara uppmärksam och noga, så fast det tillkom lite klurigheter så kändes det bra att få göra en runda till. Här hade jag en bättre ridkänsla genom hela mönstret Shamir var mycket mer med på noterna.
Men 100% nöjd var jag ändå inte när jag gick från banan. Snacka om att jag börjar vara petnoga med hur jag vill att det ska kännas när jag rider. Men det är väl så när jag vet hur bra den lilla mannen kan gå så vill jag väldigt gärna ha den ridkänslan även när vi är på bortaplan. När jag efteråt tittade på filmen så ser det bättre ut än vad jag tyckte det kändes. Domaren var nöjd med vår runda och gav oss 71p! vilket resulterade i en vinst till.
Sonja och Pirri kom trea, dom gjorde ett bättre mönster än i D-klassen men när hästen är lite lat med att lyfta fötterna så kommer det lätt lite klonkar i bommarna och med det minuspoäng.
 
Nästa klass för vår del var Horsemanship så en snabb lindning av hästarnas ben så dom matchade våra outfits, mycket viktigt detalj ;) sen gav vi oss på att rida halvvolter. Samma mönster som jag red i Högbo med andra ord men den här gången valde jag att rida på stångbettet med racerturen i Luleå i bakhuvudet. Sonja och Pirri gjorde ett riktigt fint mönster väldigt exakta övergångar och ett allmänt trevligt intryck. Shamir och jag hade även vi ett fint mönster men railworken gasade han i galoppen. Vita faran, det är den lilla mannen tillsammans med andra hästar det :S 
Sonja vann klassen med mig och Shamir som tvåa.

Sonja och Pirri red en Pleasure som avslutning där dom kom trea.

Så vi hade en bra tävlingdag, WRZ hade jagat ihop massa fina sponsrade priser så vi fick med oss foder, pälsglans och shampoon så det räcker ett tag framöver.
På fm när vi kom till Wången var vädret halvklart, mitt under tävlingen så började det ösregna då var det skönt att vara i ridhus. Men när vi kompå att bakluckan i bilen stod öppen för att Bexi skulle ha luft var det bara att göra en springtur ut i vätan, tur det bara hade regnat in lite i fotändan på våra madrasser. :P

Så när hästarna var installade och vi ätit lite var det bara att trotsa det tråkiga vädret och ge sig ut på promenad med Bexi. Tack och lov regnade det inte skyfall längre utan mer lite dis så vi blev inte så blöta men Bexi som var ute i skogen och gräset var genomblöt så tillbaka på anläggnignen fick hon ställa sig i spolsiltan för rengöring. Så en timme på läktaren i ridhuset för lite torkning blev det innan jag kunde bära ner henne till bilen för att sova med blöt och grusig hund var inget alltenativ.
När vi sen bäddat ner oss i bilen så smattrade regnet återigen på taket och eftersom det var clinic morgonen därpå så blev det ingen sovmorgon.
 
Så efter två intensiva ridpass på söndagen så packade vi ihop och åkte hemmåt.