Det blev rondellen till skorna

Vad gör man när hästen på knappt fyra veckor blir så lång i tårna att han knappt kan ta sig fram. Hovslagaren är bokad två veckor fram i tiden och hon inte har någon möjlighet att komma tidigare. ..

Pirri går under kategorin superkänslig när det gäller skoning och skötsel av hans hovar. Har fått det att fungera så bra nu ett tag att jag tyvärr för en stund glömde bort varför han inte bör skos med tåkappor på sina framhovar. Men nu har jag blivit påmind igen, det är för att hans hovar växer mer eller mindre rakt fram och blir så långa i ett naffs att han snubblar och får ont i sina ben. Det är sån skillnad på honom om han får skor med sidokappor eller natural balance skor, överrullningen blir en helt annan och jag slipper ha en häst som blir ojämn i gången.

Så för att lösa problemet med att han skulle få vänta två veckor med nya skor så fick jag dra av de gamla och göra om dom lite innan jag slog på dom igen. Det blev otrolig skillnad direkt, bara av att vi skar bort tåkappan och slipade ner skorna ordentligt i framkant för att skapa en snabbare överrullning.
Ibland hänger det på millimeterna om det är bra eller dåligt, nu får han sig en vila från ridning och får agera bodyguard till den nyinflyttade tysken. Så ibland kommer såna här pauser lägligt fast ändå olägligt, tävlingen i helgen blir det inget av för Pirri men det kommer fler tillfällen så det är inte hela världen.

Långa anknäbbar snubblar man bara på :(