Med två hos veterinären

Chantie och Pirri är duktiga på att prata hemma så kan lova att ta med dom tillsammans till veterinären var ingen höjdare för trummhinnorna. Skrik och Pip var lämpliga smeknamn för dom, till och med när de fått lugnande skrek dom till varandra. Men vi tog oss igenom dagen 9:30-14:30 och båda fick en ordentlig utredning. Vill inte ens tänka på vad alla röntgenbilder, bedövningar och sprutor kostade men viktigast av allt är att jag har fått lite mer rätsida på vad som felar.

Pirri kunde vi konstatera att han var 3 grader halt på ett framben efter sin vurpa i hagen, så han blev ordinerad vila och fick lite smärtlindring. Jobbigt bara när han matvägrade första dagen i sin hage inte bra för magen att vara utan mat och äta medicin :( Tack och lov så började han så smått äta andra dagen.

Chantie fick till slut efter omgångar av klämmande, böjande och longerande där hon skrek som en stucken gris, diagnosen inflammerat vänster bakknä och en kompensationshälta vänster fram i hovleden. Så nu är hon behandlad och ska åter om ett par veckor så bara hoppas det ger rätt svar på behandlingen.