Ett ridpass i snön

Var länge sedan det blev skrivit något här, men det betyder inte att det inte händer nått utan tvärt om att det är vardagsjobb mest hela tiden och därför prioriteras bloggning inte särskilt högt.

Ridskolan har haft avslutning, blev i full snöstorm men det funkade också, så nu är det ridning ute i det fria som står på schemat. Hästarna är lyckliga för det och lägger gärna i en eller två växlar högre än vanligt :) Men det är härligt då vet man att dom gillar läget. Tyvärr besvärligt att ta med systemkamera ut i skogen annars hade det blivit härliga bilder.

Men häromdagen tog vi ut kameran till ridbanan iallafall så Fernando och Chantie fastnade på bild.

Fernando hade jobbat hårt dagen innan och tyckte inte alls det var någon bra ideé att vara på ridbanan utan ville hellre ut i skogen. Lite lätt träningsvärk hade han nog precis som sin ryttare.
 
 
Chantie hade inte fullt så mycket spring i benen som gången innan då det var dressyrhästtrav i henne.. nu fungerade styrningen bra mycket bättre när allt gick i normaltempo. Men jag måste verkligen fixa i ordning ett eget sidepull till henne, Fernandos är litet och Bestis som hon fick låna på bilderna är en aning för stort.
 
 
Att fota en häst som helst står i famnen på en och kollar vad man håller på med är inte så lätt :P
 
 
Men söt är hon, det mesta av hennes strimma på nosen försvinner i vinterpälsen medans fläcken på nosen blir mycket tydligare på vintern. Är roligt att komma igång mer med min egen ridning igen efter att knappt ha ridit nått i höst då det varit så mycket på alla håll och kanter.
Nu ska det bara letas sadel till Chantie igen, eller ja först ska jag prova igenom det som finns även om jag tror att dom fortfarande är för breda. Den bomlösa låg inte bra på henne och sadeln jag köpte i våras ligger nu ner på manken och så går det inte att ha. Så får bli mer arbete vid handen och se om det funkar att rida henne med bara padd och longergjord, är ju ändå mest lungt jobb vi syslar med.