Nedräkning

5 dagar kvar till klubbmästerskapet, eller fyra beroende på hur man räknar ;) Jag har under förmiddagen skickat iväg samtliga ryttarmeddelanden och startbekräftelsen kommer inom en snar framtid upp på www.mwr.se :)

Jag hoppas att vi ses i Härnösand! //Elin

Tävlingsnivåer

Så här i tävlingstider tänkte vi att det kunde vara bra att förklara varför det står bokstäver bakom klassernas namn. I western är det så att ekipagen kan tävla på fem olika nivåer: E,D,C,B och A. E är då lägsta nivån och A högsta. Jag tänkte att jag skulle gå in på lite skillnader mellan nivåerna.

Hämtat från WRAS hemsida:

A-Tävling
Är en internationell tävling, godkänd av WRAS och öppen för deltagare från alla länder. För start krävs att ryttare och häst har licens. Vid A- tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på A- nivå.

B-Tävling
Är en nationell tävling, godkänd av WRAS och öppen för deltagare med gällande medlemskap i WRAS ansluten klubb. För denna start krävs att ryttare och häst har licens. Vid B- tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på B- nivå.

C-Tävling
Är en regional tävling, t.ex. KM eller liknande, godkänd av WRAS och öppen för deltagare med gällande medlemsskap i WRAS ansluten klubb. För start krävs att ryttare och häst har licens. Vid C- tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på C- nivå.

D-Tävling
Är en lokal tävling, t.ex. klubbtävling eller liknande, anordnad av till WRAS ansluten klubb och öppen för alla. Vid D- tävling gäller WRAS regelbok men avvikelser får göras beträffande westernutrustningen. Domare vid D-tävling skall vara godkänd av WRAS. För start krävs att ryttare och häst har licens.

E-Tävling
ProvaPå-tävling. Samma regler som för D-klass. ProvaPå klass är ämnad för de ekipage som vill prova att tävla westernridning och ej är medlemmar i en till WRAS ansluten klubb. I denna klass bör arrangören se till att mönster är så utformade att så många som möjligt rider godkänd ritt. Licenser är inget krav.


Där har ni en ytlig beskrivning av de mest väsentliga skillnaderna av klasserna. Vill bara göra ett tillägg och det är att när man rider B- eller A-nivå måste man rida med enhandsfattning.

Hoppas att informationen ovan var till någon hjälp att förstå nivåsystemet :) Ska försöka lägga upp fler klassintroduktioner i dagarna :)

Klubbmästerskap 2010

Vi ska försöka få upp några fler klassintroduktioner här på bloggen men med skolstart och ridskolestart är det rätt fullt upp :) Ridskolans termin startade i måndags, den 23, och om Du är intresserad av att rida kan du gå in på www.mariaegnor.com och klicka dig in på rubriken ridlektioner för att se om det finns några lediga platser i grupperna!Tänkte jag skulle påminna er om att den 5 september gäller det! MWR's Km går av stapeln på Härnösands ridklubb med första start klockan 9.00. Sista anmälningsdatum är den 30 augusti (nu på söndag) så om Du tänker tävla hoppas jag att du anmält dig eller har planerat att göra det :) Har du aldrig varit på en westerntävling är det ett bra tillfälle att komma och titta på hur det går till! Jag hoppas vi ses i september! //Elin