En helt vanligt tisdag

I söndags fick jag veta varför Shamir var så trixig att rida Luleå. Släppte honom lös på ridbanan och i den sekund grimman åkte av så var han iväg i galopp, han var megabusig. Så han röjde runt på egen hand ett tag innan jag gick in och jobbade lite frihetsdressyr med honom. Så med det värsta buset sprungit ur benen gick det betydligt bättre att rida idag. Red lektion för Johanna för att hålla koll på att jag inte låter honom fuska. Så med fokus på övergångar och att han flyttar för skänklarna när jag ber om det så blev han riktigt fin att rida. Något trött i slutet när vi körde galopp 8-volt med skrittsteg på medellinjen men första varven vi gjorde där var riktigt bra. Helst med tanke på att vi övergick till att rida på en hand, inte en fel galopp :)
 
Har även hunnit plocka upp en hage, dragit ut en del av tråden till den hage som hästarna ska gå i nu från att ridskolan börjar. Blir till att skruva isolatorerna på dom stolparna imorgon för sen är det fullt upp fram till lördagen då vi drar till Wången för tävlig och clinic.

Kom ikväll på varför Bestis börjat lämna sin hink med munkpeppar och pellets på kvällarna. Jag hade slut av den pellets som hon vanligtvis äter så jag tog helt enkelt en liten näve från den andra säcken. Det kände naturligtvis hennes känsliga näsa och smaklökar så hon provsmakade knappt utan lämnade bara hinken. Dom får inga mängder pellets så av den anledningen var det ingen katastrof att hon lämnade men utan munkpeppar så tillåter hon herrarna att tugga på henne när hon brunstar och det är inge kul att hitta henne med bitmärken på ryggen, halsen och rumpan. För det finns en viss herre som inte bara nafsar utan tuggar rätt så rejält emellanåt. Nåväl nu är problemet löst, ikväll fick hon morötter med munkpepparn och imorgon blir det inköp av rätt sorts pellets igen.

Luleå 24/8

I lördags var vi upp till Luleå med Shamir och Pirri. Med ett stopp för övernattning i Skellefteå så åkte vi vidare tidigt på morgonen till Luleå. Lite spännande var det för lastbilsgänget när bränslemätaren var nere på sista markeringen, men dom klarade sig till macken och kunde tanka i 81 liter i tanken som rymmer 80 liter! Ibland ska man ha marginalerna på sin sida :P

Ridmässigt så hade jag och Sonja två helt skilda hästar, Shamir var bara på och hade inte alls någon lust att ta det lugnt och lyssna. Medan Pirri snarare sov sig igenom framridningen och första klassen.

Den här helgen startade vi exakt samma klasser så först ut var en Western Horsemanship C.
Eftersom det var en 270 graders vändning på bakdelen så valde jag att ha tränsbettet vilket inte var riktigt rätt val. Men mönster delen känndes ändå helt ok, stoppen från galopp hade vi kunna göra bättre men jaja det är svårt att få allt perfekt. Pirri sov tyvärr fortfarande när det var deras tur så galoppfattningen i mönstret blev inge vidare och sen bröt han av till trav en bit innan stoppen. När det sen var dags för railwork så var det bara att koncentrera sig på att hålla den busiga Shamir från att showa lös, har ingen aning om hur Pirri gick. Första varvet gick någorlunda för mig men när vi kom till galoppen i andra varvet så slog Shamir i gasen och bara sprang, tog inte en förhållning utan skulle bara köra fullt ös. Vi överlevde men jag var inte direkt nöjd efter klassen även om det resulterade i en 4:e placering för mig och en 6:e för Sonja och Pirri.
 
Klassen därpå fick Sonja ta mina sporrar och se då vaknade Pirri. Inte för att hon behövde använda dom mycket utan direkt när dom gick och han hörde ljudet från sporrarna så var han mer med. Farhågan om att han skulle bli springig var det ingen fara med, visst han gick inte i sitt slow-mo tempo men det är snarare så att Sonja inte riktigt hunnit rida in sig på honom. Så i Western Pleasure C blev det omvända placeringarna Pirri 4:a och Shamir 6:a.
 
Det var riktigt varmt, 25 grader så det var ingen lek att sitta till häst i svarta jeans och långärmat. Så efter dom två klasserna tyckte både vi och hästarna det var skönt att gå in i stallet för lite mat. Pållarna fick dela box så dom stod snällt och åt bredvid varandra.
 
Sen efter matpausen var det dags för trailen. Sonja och Pirri var först ut med en riktigt fin runda, jag hörde inga klonk men tydligen hade dom varit i nån bom i ryggningen. Sen tog Shamir och jag oss an banan och det kändes mycket bättre än WH och WP. Lite dragning mot collectring hade han i ryggningen så den blev inte helt jämn och rak så ett klonk fick vi med oss där men annars så var det bra. Så den klassen vann Sonja med mig och Shamir som 2:a.
Sen körde vi på direkt men en trail till där var ridkänslan inte lika bra, Shamir ville inte trava ur boxen efter ryggningen och sen drog han väldigt i travfiguren så där tror jag vi hade med oss tre eller fyra klonkar. Bron gjorde han bra sen gasade han väldigt i galoppen mot collectring så stoppen där blev inte den snyggaste vi gjort. Pirri tog sig i genom banan med värdigheten i behåll även om han också har gjort snyggare rundor. Så här blev placeringarna dom omvända. Shamir vann och Pirri kom 2:a.

Så när tävlingsdagen var slut hade båda hästarna med sig samma placeringar men i olika klasser :P
 
Hemma var vi igen vi tolvsnåret på kvällen och det var två hästar som lyckligt rullade sig det första dom gjorde. Bilder ska jag be Karin ladda upp för hon var med som förste fotograf den här gången.