Välkommen Vigge

Den här veckan har inte varit som andra veckor. Har haft en mycket trevlig vistelse i Göteborg under veckan, så nu har jag laddat med massor av inspiration och ideer som ska komma verksamheten till nytta framöver. Hästföretagarforum, föreläsningar och långa dagar på mässan för att prata med olika leverantörer om deras produkter.

Så mycket annat har inte hunnits med den här veckan förutom att hämta hem min nya häst.
Låt mig presentera Alm Wiggen en 6-årig kallblodsvalack som jag köpt med tanke om att han ska kunna passa i den roll som Bestis nu har i verksamheten. Han ska nu få bo in sig ett par veckor innan jag börjar jobba för att utbilda honom till ridskolehäst. Så nu i början är det bara vardags hantering men det räcker gott och väl när man flyttat en häst och bytt ut alla rutiner. Vigge får nu kompa ihop med Shamir tills det blir sommarbete, vill inte släppa in någon ny häst i stora gruppen nu när det är vinter med broddade skor och så mycket snö i hagen

Noll dramatik när gubbarna fick gå ut på ridbanan tillsammans, skönt det är så man vill ha det.
Lite mer liv och rörelse blev det dock när dom fick flytta upp i sin rätta hage. Chantie och Pirri kom i full fart för att kolla vad det var för ny filur som kom promenerande. Men blev inte så dramatiskt utan dom hälsade, pep och sen avvek Vigge så då blev det inte så kul att stå vid staketet och glo.


Vecka 7

Den här veckan har varit ett enda maraton av jobb, massa skoning, ridlektioner såklart å så packa höpåsar, fodra hästar osv det som alltid ska göras. Så själv har jag inte hunnit rida en endaste av mina egna hästar, bara blivit en kort stund på en kunds häst för att träna honom på att galoppera, det är den ridning som hunnits med.
 
Idag är det söndagsrutinerna i lösdrift och stall som ska hinnas med, ska städas och fyllas på nytt strö. Har även satt upp en ny hage som pappa ska skotta bort massa snö ur under veckan som kommer innan den kan börjas användas. I morse var det ny höbal som behövdes fyllas på i hagen, så har inte hänt så mycket mer än vardagslunken den här veckan.
 
Sessan fick nya skor i måndags
Så mycket snö i år, inte mycket till staket kvar ute på lägdan
Chantie och Pirri gillar att ta sovmorgon, händer ofta att dom ligger och sover när jag kommer för att fylla vatten
Man får alltid hjälp när det är dags att fylla på höbal i nätet.
Förväntansfulla när traktorn är på väg med mera mat.
 

Beauty in action

När det är vinter blir det mer action i den här damen, efter ett träningspass vid hand med massa huvudjobb så släppte jag henne lös på ridbanan så hon skulle få röra sig mer fritt och röra på sig gjorde hon.
 
Här kommer en *BILDBOMB*