Avslutade dagen med årets första löparrunda

Kvällens ridlektioner med barnen blev två uteritter och när det är de yngre som rider då får jag snällt springa med. Så 6 kilometer blev det motionerat ikväll, tur att allt inte var trav då hade benen varit riktigt spagetti.

I övrigt har dagen ägnats åt att få strömmen att gå fram i allt staket, isbeläggningarna i vinter har gjort att en hel del ledare helt enkelt brunnit av i tråden så det har varit lite detektivarbete att hitta vars och brygga över med metalltråd. När Rocky står och spelar med mulen på tråden vet man att strömmen inte går fram som den ska, ikväll höll han sig en bit ifrån tråden jag hoppas det betyder att jag lyckats med stängselfixet idag.

Ett par timmars rivningsarbete i huset har också hunnits med, när jag rev tapet så kom det plötsligt fram ett gångjärn i väggen. Efter lite mera rivning så fanns det en hel och fin dörr där mitt i väggen.
Så hokuspokus hade jag en dörr med karm till toaletten.
 
Fullt lika kul blev det inte när jag började riva ner innertaket där man såg att det blivit fuktskadat, under fanns mögel så nu är det bara till att riva ner alla innertak så man är säker att det inte spridit sig. Men hellre upptäcka det nu när jag ändå håller på och river för att fixa än om ett par år.

 

Skillnaden på två månader.


Lite annorlunda halsposition men det var de två bilder hon stod mest likt på så det är lättare att se vad som hänt. När jag häromdagen började fundera på vad vi gjort i mars tyckte jag spontant att det har väl inte hänt så mycket. Men ju mer jag började tänka dessto fler grejer kom jag på som har utvecklats. Rent kroppsligt så är det mindre fett och mer muskler, vi har fått byta till en kortare sadelgjord och mindre bred sadel. Hon är lugnare i stallet behöver inte vända sig hela tiden för att kolla vad som händer, hon tuggar mycket mindre på grimskaften när hon står uppbunden och kraffsar inte alls lika ofta med hovarna i golvet.

Ska ta och klippa ihop månadens film också så blir det ännu tydligare att det faktiskt har hänt lite.

Fredagsmys i stallet

Så ikväll blev det ett rejält gäng barn i stallet, med snön som vräkte ner ute så fick vi ägna oss åt att torka och borsta hästar, ett och annat träns blev rengjort också. Alla var nöjda och jag fick lova att göra om det.

Kändes som jag gjorde ett klokt val i morse när jag körde igång med att last träna Rocky och Chantie direkt efter frukost. Rocky hade tänkt över gårdagens träning och gick därför rakt in i transporten idag. Skönt att inte behöva ta samma diskussion två dagar på rad, avslutade när han lastade sig själv lös.

Chantie var inte lika entusiastisk som Rocky utan stod och tjurade en stund, gick upp och ner på rampen ett par gånger innan hon gick hela vägen in. Helt klart bättre än igår men det blir mer träning innan jag är nöjd.

Bestis lastade jag också idag hon körde på varianten om jag går bredvid rampen behöver jag inte gå in. När jag fick henne att gå rakt på rampen gick hon sedan hela vägen in som om det inte var nått. Passade på och markarbeta henne när vi ändå var i farten, är riktigt kul då hon har varit med så länge att hon vet exakt vad jag vill. Så vi dansade fram i lite olika övningar. Att den långa hästen kan jogga så otroligt långsamt och taktmässigt är häftig. Synd bara att hon gärna slår på jetmotorn när det är tävling.
Fina goa Bestis

Beauty red jag även idag i grimma, när jag satt mig sadeln insåg jag varför jag hade träningsvärk i mina magmuskler. Det är grymt mycket svårare att rida en häst som egentligen är för liten för ryttaren än att rida en som är något för stor. Hela tiden gäller det att balansera och befinna sig mitt över hästen för att inte störa och kunna jobba igenom de övningar man håller på med. Genomblöt av svett var jag men ack så fin Beauty blev att rida mot slutet, det tar sig. Med tanke på att hon inte ens varit här ett år och att hon gick från att ha en och samma ryttare under sju år till att ha flera varje vecka. Dessutom fick hon byta disciplin, ridsätt och flytta norrut till kyligare klimat, så är jag mer än nöjd med henne.