Winter wonderland

Snöandet har förvandlat landskapet till ett enda vitt fluff, nackdelen är att en stor del av snön har kommit vid mild temperatur och därför fastnat på allt. Stängslet kring hagarna har vi fått gått och skaka av varje dag för att trådarna inte ska ligga nere på marken, har fått höja undre tråden i en av hagarna för den hade hamnat under snönivån. Träden är så snötyngda att grenar som varken hästarna eller jag nått tidigare nu hänger bara strax ovanför marken. Bara hoppas strömmen inte försvinner, blir lätt så när det är mycket snö i skogen.
 
 
Svårt att få det vackra rättvist på bild, bättre bilder har jag i kameran men den ligger kvar i stalljackan sen vi fotade Izzies hovar när vi verkade igår kväll. Vilket var ett projekt i sig men det ser bättre ut nu än det varit så det är bara att gnugga på lite i taget tills hovarna är som dom borde vara och träna henne så jag vågar låta hovslagaren jobba med henne. Vägrar att riskera hovslagarens hälsa pga av lynnig häst, är mitt ansvar som hästägare att hästarna jag låter henne jobba med kan stå stilla och inte har som system att rycka ifrån hovarna.
 

It has been snowing alot the last days, transforming the landscape into a white fairytale. The downside is that it's been mild so the snow has stuck to everything. We have been forced to clean the fence wire everyday for it not to hang down on the ground. Now we can just hope it won't be at power failure, always a risk when the snow gets heavy on the trees.
It's hard to capture the beauty in a photo, I have better pictures in the camera but it's still in the stable since yesterday when we documented how Izzies hoofs looks like. Did some triming on her so it looks alot better but it take time since she isn't the type of horse that just stands still when you pick up her feets. So we have some work to do before I'll let my farrier trim her. It's my responsibility as horse owner to ensure that the farrier don't risk her health beacuse my horse can't stand still.

Snöstorm

Idag har det varit blött och blåsigt så hästarna har fått vara och jag har istället städat både bil och sadelkammare.
 
Men igår var det full fart här så alla hästarna hann få komma ut och jobba.
Inledde med att ta hundarna och Shamir ut på korta rundan 1,5 km kuperad skog-slinga i perfekt solsken och -8 grader hur härligt som helst. Sen fick Chantie en promenad runt gården med lite miljöträning och backträning.
 

Se tog vi Madicken och Pirri på korta rundan i skogen. Ville inte rida längre med Madicken för hon är så otränad och tjock, vill inte överanstränga stackaren det första jag gör. Hon är precis som Bestis en bandvagn i skogen, snabb, effektiv och säker på foten. Vi fick stanna ganska många gånger och vänta på Pirri som trots att han skyndade sig allt vad han kunde inte hann med i Madickens tempo. Så 1,5 km tog 23 minuter med många pauser, vilket gav Madicken möjlighet att andas lite för det var rätt så jobbigt för henne. Pirri fick fortsätta sitt arbetspass på ridbanan med lite galoppövningar innan även han fick skritta av.

På kvällen tog jag sedan Rosa och provade att rida henne med ett ponny hackamore vilket funkade men var ingen riktigt bra känsla då hon blev hängig i handen. Beauty såg jättefin ut och jobbade fint med sin tjej, Bestis hade slinger-fasoner för sig men misstänker det mest berodde på att det var hästar som galopperade runt henne och hon också ville springa. Rocky travade runt och fick öva sig på att bli riden med bara halsrem.

Sist men inte minst så tog vi ut Izzie och Cotten så dom fick först springa av sig lösa på ridbanan sen jobbade vi dom från marken.

Hoppas snöande avtar tills imorgon så man ser att rida.


En cool och en med raket i rumpan

Har hunnit rida två hästar idag.
Började med Madicken som var mysig och jätteduktig. Första passet där vi verkligen kunnat rida för nu har hon snösulor under skorna så det blir inte massa klumpar som hon snubblar på. Pappa filmade så ska klippa ihop och skriva mer en annan dag.

Sen ikväll red jag en Beauty med raketmotor under svansen, tjohopp vilken pigg liten dam det var. Så blev ett pass med mest galopp bara för att hon skulle få chansen att springa av sig lite energi. Skritta fram och av gör jag alltid avsuttet med henne så hon slipper släpa runt på en för lång ryttare alltför länge.