vecka 11

Snöskottning, skoning och ridlektioner är vad som fyllt den här veckan. Det är väldigt mycket snö ute och eftersom det vore synd att få tak som rasar in har pappa och jag skottat tak. Pappa har hunnit skotta fler än vad jag hunnit då det varit mycket skoningar inbokade och när det är en bit att köra till de flesta av mina kunder så hinner jag inte så mycket mer än att äta och byta om när jag kommer hem innan det är dags för ridlektioner.
 
Söndagen bjöd på sol och blåst så lite snö rasade iaf ned själv

Det snöade lite mer på måndagen så på tisdag blev det nyskottad ridbana så vi har kunnat köra trail i olika former under veckan kul med variation för hästarna.
 
 
 
Helgerna innebär mycket hästjobb då jag försöker hinna rida eller jobba allihopa från marken för att ha koll på vilken staus dom är i både mentalt och fysiskt. Med Beauty blev det ett markarbetspass i kapsonen som omväxling för att jobba bärigheten bakifrån och takten utan belastning från ryttare.
 
 
 

It's not about the reins

 
 
Fick ett infall och hoppade upp på Pirri barbacka för att värma upp då mina ben var rätt så mör efter veckans jobb, men blev kvar och red ett helt pass. Alltid roligt att cheka av vad som verkligen fungerar bra när man inte kan fuska och korrigera med tyglarna.

Vecka 10

Sportlovsvecka innebär paus på de ordinarie ridlektionerna på kvällarna så istället har det varit uteritter för hela slanten. Skönt för hästarna att få komma utanför ridbanans staket och göra nått annat än att harva runt, runt. För även om jag försöker variera lektionsinnehåll och har elever på olika nivåer så blir det långtråkigt för hästarna att vecka in och vecka ut gå runt på samma yta.
 
 
 
Onsdagen blev det en besök på Friluftsdagen i Mellansel med Bestis och Vigge. Vigge fick följa med och miljöträna för framtida uppdrag, han tyckte det enda som var jobbigt var att stå still och göra ingenting. Så länge han fick promenera runt och titta på allt så var det helt ok. Bestis tog allt med ro hon som den rutinerade damen hon är. Det fanns mycket att titta på och fullt med folk med sparkar, barnvagnar och barn som sprang kors och tvärs mitt framför nosen på henne när vi kom körandes med risslan.


Besöket hos veterinären visade tyvärr ligamentskada på Chantie så nu är vi tillbaka på ruta ett med vila och skritt. Återbesök i slutet av mars får visa hur bra det läker.