Vecka 12


Så utöver massa jobb så har jag tagit mig tid att rida Vigge första gången här hemma. Vi har tidigare jobbat från marken med lite longering och basic förflyttningar men nu var det dags att klättra upp i sadeln. Tar alltid ett tag innan man känt in hur en ny häst fungerar så var inga stora krav och ett kort pass på ca 30 min. Han testade att maska lite men när jag inte gick med på det han hade i åtanke så frustade han lite och jobbade på bra. Ska försöka hitta tid att redigera ihop en liten film med hur han ser ut nu och sen filma längre fram så man kan jämföra, är så lätt att glömma hur de var i början.

vecka 11

Snöskottning, skoning och ridlektioner är vad som fyllt den här veckan. Det är väldigt mycket snö ute och eftersom det vore synd att få tak som rasar in har pappa och jag skottat tak. Pappa har hunnit skotta fler än vad jag hunnit då det varit mycket skoningar inbokade och när det är en bit att köra till de flesta av mina kunder så hinner jag inte så mycket mer än att äta och byta om när jag kommer hem innan det är dags för ridlektioner.
 
Söndagen bjöd på sol och blåst så lite snö rasade iaf ned själv

Det snöade lite mer på måndagen så på tisdag blev det nyskottad ridbana så vi har kunnat köra trail i olika former under veckan kul med variation för hästarna.
 
 
 
Helgerna innebär mycket hästjobb då jag försöker hinna rida eller jobba allihopa från marken för att ha koll på vilken staus dom är i både mentalt och fysiskt. Med Beauty blev det ett markarbetspass i kapsonen som omväxling för att jobba bärigheten bakifrån och takten utan belastning från ryttare.
 
 
 

It's not about the reins

 
 
Fick ett infall och hoppade upp på Pirri barbacka för att värma upp då mina ben var rätt så mör efter veckans jobb, men blev kvar och red ett helt pass. Alltid roligt att cheka av vad som verkligen fungerar bra när man inte kan fuska och korrigera med tyglarna.