Lyx!

Kom hem igår på kvällen efter en arbetsdag och var inställd på att mocka stallet och fixa.
Men möts av ett redan färdig mockat stall, det är lyx det. Tack så <3-ligt.
Så jag kunde istället ställa mig på ridbanan en stund och ha en spontan lektion i snålblåsten.

Dessutom hade hustomtarna burit in 1,5 pall med spånpellets och skottat både hage och ridbana.
Sen så provkörde vi ångtvätten på en av väggarna och nog blev det renare.
Någon som vill ha Städhjälp?
 
Sen var det bara att släppa in hästarna och göra kväll.
Chantie fick för första gången gå in själv vilket gjorde henne lite förvirrad. Hon studsade iväg i diverse akrobatiska krumelurer men innan hon hunnit halvvägs till stallet vände hon och kom tillbaka till hagen.
Så jag fick springa med henne nästan hela vägen innan hon kom på att hon skulle gå in, knasfian.
Lär ta ett par gånger innan hon blir lika säker som dom andra på att hitta hem.

En katt bland hermelinerna!?

Sadlar är en hel vetenskap och kan driva en till fullständigt vansinne med jämna mellanrum.
Får man hem en otränad häst så är det bara en tidsfråga innan sadeln inte passar längre.
Chantie hann använda sadeln jag köpte i våras kanske 10-15 gånger innan hon bestämde sig för att ändra form. Helt plötsligt så fanns det en manke som stöp i sadel och så går det inte att ha.
 
Så då blev det en dressyrsadel med cutback så länge. Ingen rättvisande bild för hon står och äter, men det går dåligt att fota och rida samtidigt och dessutom var det mörkt ute. Har hunnit rida i den ett par gånger och hon verkar nöjd så då är jag nöjd också. Men nu kommer jag ihåg varför jag var så glad när jag skaffade mig mitt första par shortchaps och senare fick ett par ridstövlar. Är ingen hitt att rida med smala stigläder utan att ha stövlar eller chaps som skyddar vaderna, aj vad det nyps.

Första kursträffen avklarad.

Hemma igen efter två dagar nere i Strömsholm. När jag åkte från "södern" var det -2 grader men väl framme i Övik var det -14 grader blåst och en mycket kall bil. Men den startade så jag tog mig hem till skogen också utan att behöva ringa efter förstärkning.

Halkade in på ett bananskal som reserv på en kurs i hästkunskap, den går på distans så nu har jag varit iväg på första träffen. Hade bokat nattåg för att komma fram utvilad, men redan innan jag hunnit åka hemmifrån fick jag ett sms från SJ att tåget var ca 3,5 timme försenat och skulle avgå från Luleå först kl 20. Helt plötsligt kändes det inte så kul längre, ordinare avgångstid från Ö-vik var 22.36 nämligen. Hur som helst höll jag koll på beräknad avgångstid och när jag åkte mot Ö-vik skulle tåget gå ca 00.16, men när jag kom fram till stationen var den tiden ändrad till 01.45 och innan vi äntligen kom iväg var klockan 01.55. Eftersom jag skulle bytt tåg i Uppsala på morgonen så frågade jag konduktören hur det skulle funka och fick till svar att, det löser vi under natten så jag klättrade upp under taket och la mig. När jag sen vaknade och tittade på klockan var den halv nio och vi var ännu inte i Gävle. Min förbeställda frukost var på det tåg som jag skulle klivit på i Uppsala 06.25, men jag fick min frukost på nattåget istället så jag blev mätt och nöjd. Det hela slutade med att jag fick åka taxi från Uppsala ut till Strömsholm. Värsta skitvädret så det kändes skönt att inte behöva köra bil själv. Kom fram lagomt till att hinna få nyckeln till rummet på vandrarhemmet och hade turen att få lift ner och lämna grejerna där innan samlingen.

Nu är det en massa nya ansikten och namn, kanske jag vet vad en handfull människor heter nästa gång vi träffas men det är fasiken inte lätt. Vi har hunnit lyssna på föreläsningar om hästens beteende, olika sorters bett och nosgrimmor samt djurskydd. Även fått en kort guidad tur i några av stallarna och ridhusen. Så till nästa gång ska en beteendeuppgift samt en gruppuppgift i djurskydd vara inlämnad.
 
De två vita stenstallen i höstas när Bexi var på djursjukhuset, nu var det -2, snöigt och blåsigt