Härliga kossor

Blev en promenad med Cotten även på fredagen, inte så intressant eller inspirerande att läsa om kanske men på måndag testar jag att rida lite lätt får vi se om svullnaden är för han står för mycket still.

Bjuder på lite bilder från vår promenad istället för att i ord beskriva den.
 
Stilstudie av nyfiket ungdjur
Det är kuperat i Höga Kusten
 
Cotten och hans granne som han är mycket kär i, snygg tjej enligt honom

Torsdagsbestyr

Ännu en skoldag till ända, förmiddagen bestod av anatomiteori med leder,senor och ben som skulle namnges. Känns inte som någon större pluggpanik på det området, så länge vi inte ska kunna allt på latin så klarar jag mig bra med den kunskap jag redan har. En av fördelarna med att ha varit hästnörd i många år och haft ett stort intresse av rörelseapparaten.

Eftermiddagen fortsatte med att frisera hovar till ett bättre utseende, fick mig en kloformad bakhov med tydliga spår av scalpning. så ytfinishen blev inte så jättefin men verkningen blev helt ok. Fick kämpa med smidet idag för skon och jag hade olika åsikter, sen så gick det åt många söm innan jag hittade rätt vinkel för att få rätt höjd på sömtagen men när jag fick till det så blev ena sida mycket snygg med en väldigt jämn sömrand. Även andra sidan blev helt ok även om den inte var superjämn, har svårt att nöja mig med ok vill att det ska vara bra. Men för att var tredje hoven jag verkar, skor helt själv så är det inte helt fel.

 

Sen fick jag låna en häst och rida, Cotten har varit lite svullen i ena bakbenet ett par dagar nu så jag promenerar bara med honom. Får se om det blir promenad eller lättare ridpass imorgon på honom.

Är i varje fall kul att få låna häst så jag kan hålla igång mig själv och få lite annat att jobba med än med Cotten. Idag red jag ett yogapass och det var riktigt kul, för att vara andra gången jag sitter på hästen så klickade väldigt mycket. Ett hörn i ridhuset var extremt farligt förra gången jag red, även idag började pållan att jaga upp sig direkt när vi kom in i ridhuset men när jag burit ut ett par bommar och några koner så började hon tänka på vad jag höll på med istället för att gasa upp sig i huvudet. Så direkt när jag satt upp gav jag henne nått att tänka på genom att rida en "kedja" över bommarna och runt konerna, blev lite som meditation. Efter ett par varv förstod hon vad jag ville och var väldigt smidig och med i alla svängar, det farliga hörnet tittade hon lite på men skyggade inte för. Fortsatte sedan med samma princip i traven och hon slappande bara av mer och mer, sköt hon inåt i nån sväng var det väldigt enkelt att korrigera henne genom minimalt tygeltag, säteshjälp ibland lite skänkel. Jag satt och bara njöt av att få rida, för det är så kul när hästen är med. Dessutom förändrades hennes attityd efter att vi travat en stund, helt plötsligt valde hon själv att gå närmare det som varit läskigt till en början lite trevande men sen med mer och mer självförtroende. Självklart berättade jag för henne hur modig och duktig hon var, kunde riktigt känna hur hon växte för varje gång vi passerade. Vissa skulle säker kalla mig fjantig men jag hävdar bestämt att hästarna gillar att vara duktig och när man berömmer dom så blir dom stolt och vill vara ännu duktigare. Efter ca 40 min gav vi oss och jag lämnade ridhuset med ett leende på läpparna och med en betydligt mer avslappnad häst än när vi kom ner.

Gör om, gör rätt

 
Vi kämpar på med hovar i olika färg och form, här ovan är före och efter bilder på dagens travarhov som fick sig lite bättre form efter verkning och ny sko. Men idag ville inte riktigt sömmen gå min väg så är inte riktigt nöjd med höjden på sömtagen, men bara att kämpa på tillslut så sitter det i ryggraden bara repetera gång på gång.
 
Är på sätt och vis roligt att det är stor skillnad före och efter men kommer man ut på levande hästar vill iaf inte jag att det ska vara så eftersatta hovar att jobba med. Jag vill ju att hästarna ska känna sig bekväma med sina hovar för ingen häst utan hovar.
 
Nu ska jag ut och promendera med Cotten trots att mina fötter är dödströtta av att stående på cementgolv.