Stängselobservation längst järnvägspåret

Har reflekterat över det tidigare också när jag åkt tåg, hur vågar människor ha så risiga staket åt sina djur när hagarna går längst järnvägen. Gillar inte taggtrådstaket överhuvudtaget men när dom dessutom hänger slaka så är dom ju livsfarliga. Sen trästaket som lutar och har rasar, man får ju hoppas att någon fixar till det innan djur släpps ut i hagarna. Men noterade även hagar med hästar i där elrepen hängde ordentligt och stolparna lutade åt alla håll och kanter.
Men det är tyvärr inte bara längst järnvägen det finns undermåliga staket, alltså är inte människor rädd om sina djur? Kommer dom ut på vägen så är det ju dessutom inte bara djuren som kan bli skadade utan även människor om det skulle inträffa en kollision med tex en bil.

Vinterhagen här hemma ser löjligt hög ut på hösten innan snön kommer, med sina tre elband och 155 cm i höjd är det rätt så rejält till mina små hästar. Men innan snön börja smälta så ser det inte så högt ut längre, som det är nu har jag tagit bort understa tråden sen ett tag då den var begravd i snö mest hela vägen. Snödjupet är inte lika rejält som ifjol men det är iallafall 60 cm upp till understa tråden så jättelite snö är det ju inte.
Drömmen vore helt klart att kunna investera i typ A-staket till hela vinterhagarna, men det blir till att spara en del innan det skulle vara möjligt. För med ett pris på 149:-/m så skulle bara en av hagarna kosta ca 59 500:- så det får duga med polarband tills jag vunnit på Lotto eller nått.


Sånt här staket vore underbart att få ha.
bildkälla: www.equisafe.se

Men helt klart är att bättre stängsel skulle behövas hos många av Sveriges djurhållare!

Konsten att läsa och ta till sig det som står...

Har satt upp mycket tydliga checklistor för vad som ska göra och i vilken ordning före och efter ridning i sadelkammaren. Trots det så är det med jämna mellanrum någon som inte läser alternativt låter bli att följa anvisningarna eller vad sägs om följande.

 
Ganska tydligt i min värld. Men det ser ut så här i borstlådan...
 
Nu är det en dålig mobilbild men det är fullt av hår på alla borstarna!!!
 
Nästa exempel..
 
 
Ändå ser det ut så här på golvet!
Grrr, men jag vet vem det är som slarvar och den kommer få veta det än en gång, för det är inte första gången.
 
För visst är det svårt att följa instruktionen...
 
 
 
Ja jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Mera tjat kommer det bli iallafall.

Positivt överaskad

Igår blev det så att Chantie skulle få prova en sadel och att prova utan att rida är svårt så det var bara att ta tjuren vid hornen och hoppas på att tanten skulle vara medgörlig. Började med lite allmänlydnad från marken och det gick bra. Lyssnade, provade ett par gånger att larva sig med huvudskakning men räckte med att säga nej till henne så uppförde hon sig. Så upp på ryggen skrittade runt lite kollade av start och stopp innan vi gav oss på och trava. Testade lite små skakningar i första traven, lite större larverier i andra så det fick bli en one-reinstop sen skötte hon sig exemplariskt. Sadeln var skön, hästen var trevlig och arbetsvillig så tummen upp på det. Det är stor skillnad på henne från första gången jag satt upp för drygt ett år sen det är mer häst nu och inte lika vingligt. Blir spännande och se var vi hamnar tillslut om sådär 4-5 år.