Rumpbyggarhage

Mamma och pappa stängde hage i helgen när jag jobbade så redan på lördagen fick hästarna gå ner till en första kuperad hage. Nu idag gjorde vi klart den andra delen så dom fick mera yta med gräs.
Det är grymt jobbigt att gå i backarna och det är inte bara en backe utan det lutar åt flera håll, några få fläckar i hagen är relativt platta men resten så är det backe upp och ner. Hästarna får klätterträning helt av sig själva när dom går där, märks skillnad redan efter en vecka att rumporna blir mer ork i.
Hästarna var jättefina i solen tyvärr så har linsen på min mobilkamera sett sina bästa dagar så bilderna visar inte rättvist hur fint det var. Men man ser lite av hur mycket det lutar åt alla håll och kanter.


 
 
 

Utveckling

Känslan när saker och ting faller på plats är underbar oavsett om det gäller en själv eller som ikväll elever.
Jag blir så glad när jag ser att det jag försöker förmedla går fram och ger resultat. Ibland små myrsteg och ibland bara små korrigeringar som gör stora skillnader. Roligast är det att undervisa de som kommit en bit på vägen och man kan börja jobba med detaljerna. Måndagar är därför en bra dag i veckan, att komma hem från jobbet till ett gäng som peppar varandra under lektionerna gör att man glömmer tröttheten efter en arbetsdag.

Men nu snarkar hunden ljudligt och tycker det är dags att göra kväll, lika bra jag följer hennes exempel.
Imorgon är en ny dag och man ska ju orka med vad den bjuder på för utmaningar också.

Lilla fina ponny

Det blir lätt som så att jag inte rider hästarna själv så ofta, på veckorna går dom lektioner och helgerna så jobbar jag på dagarna. Men igår tog jag Shamir efter jobbet :) Är så roligt att sätta sig på honom nu och känna att trots elever som inte har kunskap att rida igenom honom ordentligt så är han mjuk och fin.
Vinterns nötande av grunder har verkligen gett resultat

Gårdagen ägnade vi oss åt en av våra akilleshälar i trailen nämligen bommar på diagonalen. Han gillar verkligen inte att komma emot bommar på snedden, har en tendens att glida undan och så vips är man inte där man tänkt sig att man ska korsa bommarna med följden att avstånden inte stämmer och allt blir pannkaka. Men träning ger färdighet efter många försök så lyckade jag koncentrera mig och titta rätt med följd att det flöt på jättebra :D
 

Mer styrketräning och bomarbete så ska nog våran B-klass debut till hösten gå som smort.