Med lagom "panik"

Nu så är bilen packad för avfärd och jag undrar om jag inte glömt nått, men det är inte värre än att jag få skriva upp det jag har glömt på en lista och plocka med mig det en annan dag. Eftersom jag inte vet särskilt mycket om vad första veckan på skolan kommer innehålla så har packningen varit lite av en gissningstävlan. Tvättat täcken och fixat för Cotten har jag hunnit, innan jag vet vilken yta jag har att förvara hans grejer på får hans packning bli minimal med ett par täcken och några borstar bara.

Dags att stänga ner dator och packa ner den i väskan för imorgon börjar första dagen i min nya tillvaro som elev.

Transportfrukost

Eftersom det börjar närma sig hemfärd för farbror F så är det först och främst lastträning som står på schemat. Därför tillbringade vi frukosttiden på ridbanan i transporten idag, lite spännande att det faktum att jag plockade på transportskydden i hagen gjorde hästen spänd med plusen synlig på halsen. En sån liten förändring gjorde honom osäker på vad som skulle hända, så med en häst på tå promenerade vi till ridbanan. Med främre bommen bort monterad, höet på golvet så körde vi frukost i transport. Han har som inga problem med att gå in i transporten men är absolut inte bekväm med att lugnt stå kvar. Så målet med dagens träning var helt enkelt att få honom att själv gå in och kunna be honom stanna när han började backa ut. Tidigare när man tagit i grimskaftet har det bara accelererat hastigheten ut ur transporten, men idag så stannade han upp så visst han backade ut ett steg eller två men inte i raketfart och inte hela hästen. Så efter en timmes fram och tillbaka upp i transporten och en halv portion frukost uppäten så kunde jag be honom rygga ut med myrsteg. När jag sedan gick upp och samlade ihop det som var kvar av frukosten så följde han med in i transporten själv så allra värst kan det inte vara att befinna sig i transporten längre men är en bit kvar tills han är helt lugn och avslappnad.
Men vi kör morgon och kväll nu så hoppas jag på att han ska tycka det är mindre jobbigt att åka hem.

Vill ju helst bara kunna skicka in hästarna för är man själv och ska lasta måste hästen kunna gå in, lugnt kunna stå still medan man stänger bommen och luckan. I och med att vi haft lastbilen tidigare har mina hästar blivit väldigt lite lastad i transport så där har jag slarvat med att ta mig tid att träna. Är ju som lite bökigare när man måste låna hem en transport för att kunna träna än när man har egen. Men får väl ta tag i det sen när alla pållarna kommer hem igen, inte alla som gillar att leka i transporten men dom går att lasta utan stora bekymmer.
 
 

Svettigt värre

När jag väl åker till staden brukar jag försöka avverka så många grejer som möjligt på en och samma gång känns som så onödigt att köra bara för en grej. Så ursprungsplanen var att besiktiga bilen och besöka tandläkaren idag men eftersom bilen hade egna planer så var den inte körbar så någon besiktning blev det inte idag utan jag håller tummarna att den bestämmer sig för att gå igenom på lördag. Den har fått ett nytt hjullager nu i alla fall så missljudet är borta men man vet ju aldrig kanske är det något annat som felar som man inte upptäckt. Men tandläkarbesöket gick bra och jag spurtade runt staden och skaffade diverse förnödenheter innan jag styrde kosan ut till ridskolan där Chantie och Rosa står.

Hade nämligen bokat in så jag fick rida Chantie idag, usch vad jag har saknat henne i perioder men det är tur att jag alltid kan svänga förbi där nere och bara pussa henne på mulen om min Chantie abstinens blir för stor. Blev så där lite löjligt glad när jag går till hagen, ropar hennes namn och hon lyfter huvudet ur höbalen funderar två sekunder tar en tugga till men bestämmer sig för att komma till grinden och mig. <3 Lite ovant att sitta i en engelsk sadel men det gick ändå helt ok, hade trott att det skulle vara svårare att sitta upp och rida ordentligt nu efter ett par månader med hästar som bara ridits lätt. Hade lite för mycket kläder på mig så blev ordentligt svettig, trots att jag tyckte jag plockat av mig så många lager jämfört med när jag rider hemma :p Men det var så skönt att få sitta på en välbekant häst och få rida lite mer ordentligt för en gångs skull. Rosa var jag och klappade om när jag ridit färdigt men hon hade inte riktigt tid med mig för dom hade just fått komma in från hagen och hon höll på att äta. Det verkar funka bra med dom båda och det är jag så nöjd med, återstår att se när jag hinner hälsa på dom nästa gång dock. Funderar på att åka ner och titta på klubbdressyren då Rosa ska vara med är alltid kul att se hästarna under andra ryttare, ska ju ändå ner på årsmöte den dagen.