Pepp i mörker och slask

Inte det lättaste att ta sig ut när det är närmar sig slutet av december och det mest är slask, is och regn istället för snö och minusgrader. Men vill man motverka julgris form på hästarna är det bara att gå på disciplin och försöka röra på dom med jämna mellanrum. Har haft hjälp så behöver inte ta alla själv vilket underlättar för humöret mitt har varit på stanna i sängen och bara sova nivå nu ett tag. Nu har jag faktiskt kommit mig upp i sadeln ett par dagar i rad och inte enbart ägnat mig åt markarbete eller longering. När man väl sitter på hästen så blir det lättare att komma ihåg varför man tycker dom är underbara och varför det är kul att rida. Svårare är det när man på kvällen efter jobbet kommer ut för att bara kvällsfodra men inser att stängslet har isat och hänger så pass att det inte är högre än 60 cm. Då är det lätt att börja fundera på ett liv utan hästar, måsten som höpackning, vattenfyllning och stängsel som måste rensas innan man får gå in och sova.

Ändå är det väldigt lugnt nu när jag har skickat iväg fem av hästarna så det är bara sex stycken kvar hemma som ska tränas och ses till. Ponnyerna åker om ett par veckor och då är det bara fyra kvar varav en är en träningshäst som ska hem i slutet av januari.

Cotten har fått sig en behandling i ryggen igen och med bakskor på så hoppas jag kunna få honom pigg och glad igen. Eller glad är han men saknar nog sina hagkompisar som flyttat, blir roligare för honom när han får flytta in i stora hagen när små hästarna flyttar. För tillfället går han så han kan snacka med dom över staketet så borde inte bli så dramatiskt när han sen ska flytta in där.

Dagens ridtur blev med Beauty som likt Shamir varit väldigt pigg sista veckorna, syrran fick ta täten på Bestis för ponnyfröken letade spöken och det tar sån tid att ta sig fram med någon i täten som smyger förbi snöklumpar och buskar. Går att ha henne först men orkade inte sitta och peppa häst idag fick bli bra med att ta svans på storlunsan som tyckte det fanns ganska många spöken hon också men hon håller tempot uppe istället för att stanna :P

Friska vindar

Ute blåser det just nu rätt så mycket, ungefär i samma hastighet studsar alla funderingar runt i min hjärna.
Igår flyttade Madicken till sitt nya hem där hon installerat sig och tagit kommandot över sina hagkompisar ett kallblodssto och en liten welsh. Hon har en sån pondus den hästen att det är riktigt häftigt hon behöver inte göra mycket för att andra hästar ska veta att det är hon som är chefen och fattar dom inte vinken så berättar hon det med bestämdhet, varvid allt är lugnt igen. Så man behöver inte vara rädd att det är nån häst som blir jagad sönder och samman när man släpper in henne men är det nån som ska mopsa kan det bli en del sparkande bakhovar tills dom fattat poängen. Men känns bra att hon nu har fått komma på ett ställe där hon blir bra omhändertagen och jag kan åka och hälsa på när jag vill.

Nu återstår att hitta bra ställen till Beauty och Rocky.
Beauty är ju lite speciell eftersom hon inte är så viktbärande med sin nätta siluett och 139 cm i mankhöjd. Att hon dessutom kan vara en bestämd dam gör ju att man måste vara vänlig, bestämd och smart i bemötandet av henne. Önskar så att jag vore 15 kg lättare och 20 cm kortare då hade hon varit min häst, för hon är grymt intelligent och så rolig att jobba med. Man får själv använda sina hjärnceller och analysera vad man gör och de svar hon ger för att komma vidare i utvecklingen. Just nu är hon väldigt pigg men hon gör som aldrig nått dumt utan det är bara energi som hon behöver springa av sig. Hon har aldrig bockat eller sparkat i ridningen men visst kan det bli fart i henne, oj vilka ökningar hon kan visa i sin trav men inga dumheter.