Ihopsläpp

Nu så går Beauty med alla sina nya kompisar, hon föredrar Shamir och håller honom lite för sig själv. Men så länge dom inte bråkar är jag nöjd. Det blev ett par med ponny och ett par med stora hästar i den hagen, ser ganska fint ut när man cyklar förbi på väg till jobbet.
 
 
 
 

Fredags party

Igår körde vi galoppintervaller med hästarna för att få lite bättre flås, då vägarna i närheten inte är galoppvänligt underlag på, dessutom var vädret något lynnigt så satt vi upp löshoppningsrundeln på ridbanan och galopperade loss med pållarna. För än hur mycket samling och styrka vi tränar med hästarna kommer dom aldrig orka jobba särskilt länge om dom inte har kondition. Tror dom gillade vårt sätt att ha party fredag för inga sura miner var det.

Så utrustad med timer så körde vi 4 x 2 min galopp var, tror nästan Sonja hade det lugnast på Pirri. Jag fick jobba lite med Chantie men gick över förväntan ändå, trodde hon skulle vara mer benägen att försöka bryta av till trav när det började bli jobbigt. Endast en runda hon tjuvade och vek av in i mitten annars höll vi rytmen riktigt bra, inga tendenser till bus heller. :) Tjejerna fick jobba dessto mer med Bestis, Shamir och Beauty. Shamir var lite seg, ev berodde det på att han var kissnödig, ständiga följetongen hur man får hästen att göra sina behov innan ridning. Så det blev en hel del avbrott men det är nyttigt för både häst och ryttare att ligga och rulla på länge. Bestis gjorde dt riktigt bra, hon som har svårt att galoppera någon längre sträcka på banan fick till ett par riktigt fina varv, visst det blev många avbrott när hon inte orkade men så mycket bättre än vad det varit förrut, tummen upp på det.
Blev inga bilder för kameran den stod självklart inne på köksbordet.

Sweet Bar Chantie

En bit på vägen har vi kommit, men lågt har vi kvar att vandra.
Speciellt när jag tänkt att hon ska vilja jobba med mig tills hon minst är 25 år, då har vi ju 20 år kvar...
men det här är vår ridstatus i nutid på bild.

Så här ser det ut när hästen är snabbare på att sakta av från galopp än ryttaren :P

Mycket power i damen, gäller att hänga med i svängarna.