Midsommar

I väntan på att vi skulle åka iväg och ha lite ponnyridning i Mattarbodum så intog hästarna viloläge.
Molly satte sig mot väggen, släppte ner läppen och somnade. Sen hade hon inga planer på att lämna stallet.
 
När vi var tillbaka efter två timmars knatande med barn så fick jag agera hovslagare och dra av Bestis framskorna då hon troligast hakat i mellanväggen i transporten och dragit bort sömmarna ur skon på utsidan av ena hoven. Hade det inte varit för att hovväggen gått sönder så mycket hade jag bara slagit på skon igen men det fanns som inget att sömma i :( Lite surt när det är 1,5 vecka sen hovsalgaren var här. Hon brukar inte ha några större problem med att gå barfota har mest skor på henne för att hon inte ska nöta tån så sne då hon är innåttåad så det ska nog gå bra ändå.
 
Sen var det bara att svida om och åka på middag hos syster.
Mummsig mat och god efterrätt är inte fel att avsluta dagen med.
Trevlig midsommar :)

Midsummer Western Games 2013

Imorgon bär det av söderut till Näset och årets upplaga av Midsummer Western Games :) Maria & Shamir och Sonja & Pirri ska tävla och så är det faktiskt Norrlandscupens första deltävling. Tycker ni ska titta på hemsidan (www.norrlandscupen.se) om ni inte redan gjort det! Så kan ni såklart gå med i Facebookgruppen ifall ni vill ha löpande uppdateringar om vad som händer, gruppen heter rätt och slätt Norrlandscupen 2013 :)
 
Chantie åkte söderöver igår för sommarträning så nu är det en stycke häst mindre i hagarna här hemma. Resan hade visst gått relativt bra, hon hade inte varit så glad de första milen. Såklart tråkigt att åka utan kompis.
 
 
 
Är ni i närheten av Näset (Sundsvall) imorgon tycker jag att ni ska komma förbi och titta på tävlingen, brukar alltid vara många fina och duktiga ekipage :)

Minisemester

För hästarna alltså, på tisdag kommer hovslagaren så tills dess slipper hästarna jobba. Gräset har satt sån fart på hovtillväxten att det är skor som glappar, hovar som vuxit utanför skorna och tåkappor som inte längre finns. Bör kanske då tilläggas att det inte är 12 veckor sen jag hade hovslagaren sist utan 8 veckor. Hade jag tänkt efter lite extra hade jag nog bokat in det här besöket redan förra veckan men i februari när jag bokade tänkte jag inte riktigt så långt som till gräset :P

Medan hästarna chillaxar i hagarna så stänger vi människor nya beten för fulla segel. Igår fick jag hjälp så den härligt stora hagen där hästarna ska bo när vi är i Studsviken och har ridläger är nu färdig. Dessutom rätade gubbarna upp en lada, strävade väggarna och satt tillbaka brädfodringen som ramlat lös, så hästarna får sig ett kryp in dessutom. Om hästarna klagar nu när dom får dryga 1,5 ha att husera på i sommar blir jag besviken ;)

Nu ska jag ut och stänga mer hage här hemma, dom hästar som hade mask är avmaskade och ska få komma iväg på fräscha beten imorgon.

Nykomlingen har tagits emot väl, men han har fått sig en uppläxning också.
På det här stället går det inte lika bra att flytta dom stora hästarna som han är van vid.