Tänk att ett år går så fort

14 december 2013 i snöyra och skitväglag tillbringade jag 3 timmar med att övertyga Rocky om att det var en bättre ide att knata in i transporten för att följa med oss hem än att stå på bakbenen och vara stöddig.
Väl inne i transporten stod han som ett ljus och inte ett pip när vi ett par timmar senare lastade in en främmande häst för vidare färd hemåt.

Första tiden fick vi kämpa med framåtbjudning och att skaffa kondition att klara av den kuperade terrängen som tar musten ur en om man inte är van. En del lastträning blev det också för att slippa behöva spendera så många timmar med lastning när vi skulle ut och åka.

Hade ingen vanlig kamera under första halvåret av 2014 och min telefon har ingen bra kamera så tyvärr finns inte så många bilder som kan visa utvecklingen under våren. Men han gick med på lite lektioner och var snäll även om han inte kunde så mycket. När han inte förstod så körde han huvudskakningar upp och ner vilket gjorde det lätt för mig att hjälpa till när det behövdes.
April 2014

Han fick följa med på tävling i maj mest för att miljöträna och vi skulle få se hur han reagerade på att vara med massa främmande hästar i en okänd miljö. Han var helt cool med allt runt omkring så det var mycket skönt att det var så okomplicerat att ha med honom.

Under sommaren blev det några ridläger och massa träning, i slutet av juli tog han stora steg framåt i utvecklingen ridmässigt. Han har hela tiden behövt lite tid på sig att få smälta och förstå det man jobbat med så det har fått ta lite tid att komma framåt.

En viktig pusselbit i hans utveckling har varit hans medryttare som tillsammans med honom har tagit stora steg framåt ridmässigt. Att ha en ambitiös ryttare som mellan ridlektionerna kunnat lägga mer tid på honom än vad jag har möjlighet till är guld värt.

Hela hösten har vi ägnat åt att bygga en stadig grund i ridningen, nu jobbar vi på nästa steg i utvecklingen att få galoppen att sitta även inne på ridbanan. Ute i naturen går det fint att galoppera nu så det är inte längre styrkan det handlar om.

Blir spännande och se hur han utvecklas under det kommande året.




December 14, 2013 in snowstorm we went to bring Rocky home. After 3 hours trying I was finally able to convince him that is was a better idea to walk on the trailer instead of rearing. Once inside the trailer he was standing still and nice even when we load another horse a couple hours later.
 
During the first months we struggled with impulsion and making condition to cope with the undulating terrain that is really tuff if you aren't use to it. Did some training to load him in less than three hours :P
 
He worked some lessons during the spring, did some ride camps in the summer.

Kommentera här: