Viss förrvirring råder

Helgen som var blev pga av små incidenter något kaosartad. Utöver att jobba städade jag lite i huset vilket resulterade att jag inte hittade saker jag behövde för jag var duktig och organiserade men sen glömde bort hur jag organiserat. Jag lyckades låsa min bankdosa genom att slå fel kod för många gånger, även telefonen blev låst eftersom jag bytt sim-kort men när jag skulle starta upp telefonen lyckats glömma att jag bytt kort så slog koden till det gamla kortet. Hade inte varit så svårt om det inte var för att jag sen inte hittade pappret med koderna till sim-kortet, ett tag så verkade det som att de åkt i soporna men det dök upp längst ner i min väska halvvägs in under botten. Men under tiden jag vände upp och ner på allt jag städat undan i huset hann jag bli lagom frustrerad. När jag sedan skulle tanka bilen så var min hjärna så förvirrad och trött efter en arbetsdag att det var bara ogjort att jag hade spärrat mitt bankkort också, men det blev ordning på mitt sifferminne i sista stund och jag kunde fylla tanken i bilen så jag tog mig ner på skolan måndag morgon om än något försenad efter att väckarklockan aldrig ringde på morgonen.

Cotten fick jobba ett kort lätt pass nere i ridhuset igår men kan bara konstatera att det bli mer promenerande med honom istället, hans bakben blev mer svullet av det arbete han gjorde. Håller tummarna att det bara är en lättare överansträngning eller dylikt så det räcker att ta det lugnare en period. Han är ju inte halt eller varm bara svullen i framför allt sitt vänstra bakben. Men kan också vara att det blev en blötare höbal nu, han har ju tidigare reagerat på tvära foderbyten med att bli svullen i bakbenen.

Skolmässigt har vi ägnat oss åt att verka och sko våra döda kompisar. Fick mig en riktigt ful hov som faktiskt gick att verka helt ok. Verkningen är den lättare biten sen när det kommer till kallsmidet så vet jag hur jag vill att skon ska se ut men att lyckas få till det är desto svårare. Hoven var dessutom en "stl 1,5" så en baksko stl 1 blev i kortaste laget men det gick att få dit på ett ok sätt. Lyckades tyvärr med konststycket att slinta med sömhammaren och få tummen i vägen så blev en fin blåning under nagel. Bröt sedan andra tumnageln bakåt när jag skulle bräcka lös sko för att kontrollera hur mina sömmar hamnat. När jag sedan fixade till en framsko stl 1 blev det betydligt bättre slutfinish på hoven.

Spenderade eftermiddag 40 min nere i ridhuset och longerade häst som behöver röra på sig, nu ska jag gå och släpa in pållar till sina boxar så dom blir glada över att få sitt kvällsgodis. Så kan jag sen ladda upp för en ny dag med mer övande för att få till tekniken i framför allt smidet.

Kommentera här: